Există tot timpul o dimineaţă de după. Dimineaţa după o noapte nebună, dimineaţa după o renunţare, după o ceartă, după o veste bună, după o împăcare, dimineaţa după ce ţi-a zâmbit prima dată şi toate celelalte dimineţi.

Dar există mai ales dimineaţa în care te-ai trezit după ce ai luat o hotărâre. Dimineaţa în care te ridici din pat şi pleci pe drumul tău. Dimineaţa când ştii că nimic nu va mai fi la fel, dar nu regreţi. Dimineaţa în care îţi ştergi lacrima de pe obraz, îţi pui unul câte unul pantofii în picioare, îţi îndrepţi spatele şi pleci fără să priveşti înapoi. Este dimineaţa în care simţi că soarele a răsărit doar pentru tine, când priveşti în oglinda retrovizoare doar să te asiguri că zâmbeşti. Că încă eşti tu acolo.

IMG_3879

Tinereţea îţi oferă o mie de şanse să te bucuri de dimineaţă de după. Cei mai mulţi aleg să le irosească. Cei mai mulţi rămân acolo şi nu simt niciodată că soarele a răsărit atunci doar pentru ei. Sunt cei care cred că alţii sunt norocoşi sau nebuni să creadă asta. Sunt cei care nu închid niciodată uşi de teamă că nu vor putea deschide altele. Sunt cei care nu văd că după ce închizi o uşă, poţi să deschizi două ferestre.

Tinerii se sperie de uşile închise.

Sa nu ne speriem de soarele de dincolo de fereastră! A răsărit doar pentru noi chiar daca nu ştim cum să punem în cuvinte această senzaţie şi să o dăruim celor care rămân în spatele uşilor închise în dimineaţa de după…

IMG_3061