IMG_6089Observ. Privesc in jur. Imi aplec privirea si gandurile asupra lucrurilor ramase nerezolvate. Ma intorc cu atentia la mine. Mi-e bine? Sunt unde vreau? Imi doresc sa raman aici?

De cele mai multe ori nu gasesc rasunsuri. Las suspendate undeva intrebarile si pun altele peste ele E un fel de neliniste metafizica cand se apropie cate un proiect de sfarsit. E bucurie, e si nostalgie. Inchzi o usa, deschizi altele. Fiecare dintre cei cu care ai impartit drumul priveste deja in alta directie. Trebuie sa alegi iar. Ce sa fie?

Unii oameni prefera sa nu se abata, sa nu se intrerupa. Nu se opresc, nu schimba directia. Li se potriveste. Ar putea sa spuna ca sunt stabili. Mie imi par rigizi. E imposibil sa iti doresti ani la rand sa faci acelasi lucru in acelasi fel. Sa te trezesti in fiecare dimineata si sa stii exact cum va arata ziua de azi si cea de maine si urmatoarea, la nesfarsit. M-as sufoca. Ei se simt in siguranta,

Eu stiu ca siguranta este atunci cand tu cu tine poti sa faci orice de oriunde ai fi. Fara sa te legi de un loc de un om, de un job, de o masina, de orice iluzie creata de confort.

IMG_4320Sa intinzi aripile si sa zbori. Ghinion, unii nu stiu nici sa mearga. Altii vor sa sara, nici asta nu e bine. Prefer zborul lin, pe deasupra. Aterizarile au fost bruste uneori, dar nimanui nu-I strica o zgaltaiala buna din cand in cand.

Pe curand!