Ca orice scriitoare care se respectă, gasesc inspiraţie oriunde. Ascult tineri vociferând efervescent despre şcoală, bătrâni ce îşi cicălesc jumătatea, bărbaţi cu opinii ferme despre lucruri extrem de importante, femei foarte tinere vorbind despre treburile foarte importante ale bărbaţilor anterior menţionaţi, mame grijulii cu copii gălăgioşi şi tot ce mintea îşi poate închipui că se vede la lumina zilei. Îmi lipsesc nopţile pentru material de cercetare, dar pentru asta le mulţumesc prietenilor şi duşmanilor lor că mă mai ţin şi pe mine la curent cu ce se coace în oraş la lumina lunii. FB_IMG_1441476524021
Între altele, un segment de vârsta căruia, că orice femeie ocupată, nu i-am acordat atenţie, este al proaspăt absolvenţilor de facultate şi al tinerilor aflaţi în zorii carierei. Este extrem de interesant să îi asculţi. Este valoros să ştii cum gândesc, ce îi motivează, ce îi împiedica.
Foarte pe scurt, preţ de câteva guri de cafea, vă spun că aceşti tineri au de infuntat adevărate provocări. Sunt inteligenţi şi nu mai pot fi păcăliţi sau cumpăraţi, ştiu deja că minţile lor valorează cel puţin dublu pe alte meleaguri.
Sunt dezamăgiţi de piedicile pe care le pun cei care ar trebui să-i integreze. Lipsa de experienţă, lipsa de seriozitate, lupta cu favoritismul în toate formele sale, şantajul emoţional, lipsa sprijinului din partea părinţilor care, încă în forţă şi ei, aproape le concurează pe piaţa muncii.
Dar aceşti tineri gândesc, nu fac compromisuri, au un vocabular care depăşeşte cele 1500 de cuvinte ale celorpe care ne încăpăţânam să-I dăm exemplu pe la televizor.
Am astăzi chef să îi las pe ei să vă vorbească. Cuvinte furate de pe buzele lor. Ddaca vorbeau aşa tare, probabil că aveau nevoie să fie auziţi.
FB_IMG_1448364710162“Când faci lucurile pentru motivul corect, ele ies.”
“Cine e monstrul? Banii sunt făcuţi să reziste. Dar eu iau cu mine satisfacţia asta, satisfacţia de a fi făcut lucrurile bine.”
“Nu judec, fiecare are modul lui de a privi lucrurile. Autenticitatea se vede.”
“Alegi să îţi foloseşti emoţiile ca să te echilibrezi. Nu mi-e ruşine să plâng. La un moment dat laşi să curgă din tine.”
“Ştiu că sunt născută pentru asta. It’s a matter of time.”
“Învăţ să cunosc oamenii, să fiu deschisă. Anul trecut mă simţeam vulnerabla. Apoi, peste noapte, m-am întâmplat Eu”
“Nu se cunosc pe ei, unii. Se lăsă pe alţi. I am not a follower. Am drumul meu.”
“ Ştiu să îmi păstrez standardele sus. O cer pur şi simplu. Vino aici, fă asta, fii prezent, lasă telefonul”
“Succesul înseamnă să fii consecvent. Poţi să schimbi lumea la nivelul tău. Dar avem nevoie de relaţii să ne măsurăm succesul.”