După ce aseară l-am văzut pe unul înghiţindu-şi propria voma de cuvinte, dimineaţă m-am trezit cu o stare hot ca vara asta. Stare de scris! Că, vorba lui Zully, dacă cineva ne-a dat nouă cuvântul drept armă şi cruce de dus, atunci nu e drept să îl ţinem pentru noi.

La o întâlnire părinţi-copii şi la un schimb de replici proprietari-chiriasi am cunoscut specia parvenit cu pretenţii. Asta e bărbatul de 40 şi ceva care după ce s-a spălat toat viaţa la lighean şi-a luat nevasta cu vilă în judeţul Ilfov şi brusc i se pare că poate să impresioneze sau sa se ridice la nivelul altor barbati prin definitie.

Unul încerca să impresioneze o adunătură de mămici leşinate de căldură şi emoţii cu texte gen „lasa dear că dacă nu iau astia (copiii de zece ani) examenul, le dau eu nişte bani să-şi ia îngheţată” si variatiuni pe aceasta tema. Celălalt, pe banii nevestei (femeie discreta si decenta), uitând că a intrat în cartier pe uşa din dos, scrie texte gen, noi proprietarii ( a se citi eu, în calitate de nevastă de proprietăreasă) nu mai discut cu chiriaşii, că ăştia nu au bani de benzină (a se citi, nu le plăteşte nici un fraier benzină cum mi-o plăteşte mie). 

În fine, nimic nou, nimic tragic doar câteva plete ataşate unui creier minuscul de bărbat întreţinut, care odată măritat crede că noi ceilalţi avem senzatia că i-a mai crescut ceva în plus. Nu dom’le, ţi s-a micşorat şi ce aveai, aşa că botniţă si lasa-ne!

Acestea fiind spuse, să trecem la nişte recenzii de carte şi piese de teatru ca nu putem permite niciunui no name să ne strice cheful şi pofta de frumos!

Staţi aproape, vin recomandările verii!

Până atunci, mă găsiţi pe http://www.mala-hierba.com!

FB_IMG_1462304533290

 

 

Reclame