Cândva in 2008, intram intr-o librarie pe undeva pe Câmpineanu. Librăreasa îmi recomandă Nopți orientale. Şi acum mă intreb cum s-o fi gândit ea că o gravidă gata sa nască printre rafturile cu cărți ar prefera Nopțile lui Zully Mustafa si nu vreo carte self help despre cum să nu eşuezi in meseria de părinte.

Nu trebuie să vă conving, am luat-o, am citit-o şi ceva s-a schimbat pentru mine pentru totdeauna. Eram obsedată să pot într-o zi să vrrruum, vruum cu piciorul pe accelerație departe de lumea de corporatişti şi corporații în care nu îmi găseam locul.

La vreo 2 ani, cu Facebook-ul, am cunoscut-o pe scriitoare, despre care, ca orice blondă respectabilă, credeam că e bărbat. Era curajul cu care scria cuvintele alea. Avem aceeaşi vârstă, tații noştri au murit in acelaşi an, în aceeaşi lună şi cumva, de undeva, au avut grija să ne aştearnă drumurile ca să avem grijă una de alta.


Nu ştiu câtă grijă am avut eu, dar ea mi-a schimbat cursul vieții de două ori semnificativ.

Prima dată mi-a spus că sunt scriitoare şi am fost.

A doua oara mi-a spus ca dacă cineva poate să fie etiquette, eu  trebuie sa fiu. Şi am fost.

Pentru tine, scriitoare minunata, mentor drag si om încăpățânat şi nebun în cel mai bun sens ce-mi eşti! ❤

În loc de recomandare la Al treilea călător tău peste care ma uit acum şi îmi aduc aminte când îmi citeai fragmente la ceas de seară.


#Altreileacalator

#ZullyMustafa